Menu Sluiten

De 3 T’s

Niet iedere golfer zal het met me eens zijn maar voor mij zijn er 3 T’s van belang te weten;

Techniek, Taktiek en menTaal

Voor bijna alles sporten en dus ook voor golf geldt; als er onvoldoende Techniek is dan wordt het lastig. De basis voor een goed golfspel wat leidt tot een plezierige ervaring begint bij Techniek. De meeste golfers spenderen na het behalen van hun GVB onvoldoende of geen aandacht aan hun techniek. Daardoor sluipen er fouten in die lastiger te corrigeren zijn naarmate ze langer aanwezig zijn.

Neem regelmatig les van een goede pro. Een goede pro is in mijn ogen niet alleen iemand die je daadwerkelijk iets leert maar er ook voor zorgt dat je het begrijpt en zodoende je eigen coach kan worden.

Wanneer je in staat bent de bal in het overgrote gedeelte van je slagen de juiste kant op te krijgen gaat Taktiek een rol spelen. 

Vooral hoge handicappers (en mannen hebben daar meer last van dan vrouwen) trappen in de val van de teebox. Wat bedoel ik daarmee? Je komt aan op de teebox van hole #6 en ziet dat het en par4 is (van 365 meter). Dat wat tussen haakjes staat zie je niet eens. De bal zal en moet in 2 slagen op de green komen en je zál een par maken!

Helaas, het wordt een 8 en je kan een streep noteren op je kaart.

Doe nog even een paar stappen terug en bekijk diezelfde hole in combinatie met je Persoonlijke Par (dat wat jij mag op deze hole in relatie tot je handicap). Je ziet dat je 2 slagen meekrijgt op deze hole dus als je een 6 maakt is het prima. In feite mag je er dus 4 slagen over doen om de green te bereiken waarna je het afmaakt met 2 putts.
Dus we gaan eenvoudig weg 365 delen door 4 (ruwweg is dat 90 meter) en we gaan ons focussen op 4 goede 90 meter slagen. Je zult merken dat je veel vaker naar de “makkelijker” clubs uit je tas grijpt en je die kolossale knuppel nog even niet nodig bent.

De golfscore wordt voor meer dan 40% bepaald door het aantal putts dat je maakt. 18 holes * 2 is al 36 slagen en er zullen in het begin ook wel een paar 3-putts bijzijn dus je komt al snel op 40 slagen met de putter.